preskoči na sadržaj
Vijesti

Erasmusovci u Francuskoj

14 učenika Srednje škole Koprivnica provelo je tjedan u Francuskoj u periodu od 15.12. do 22.12. 2017. godine u sklopu provedbe Erasmus + projekta "Pomognite učenicima da spase planet". 

Učenici su bili smješteni u udomiteljskim obiteljima u francuskom gradu Annonay i okolnim mjestima. Domaćin mobilnosti  bila je škola partner Saint Denis, a u mobilnosti su sudjelovali i učenici iz grada Bagheria na Siciliji.


Tijekom tjedna mobilnosti učenici su imali prilike sudjelovati na brojnim radionicama vezanim uz temu održivog razvoja, pa su tako kreirali umjetnička djela od otpadnog materijala, raspravljali su i kreirali ideje za implementaciju svih dimenzija održivog razvoja u lokalnim sredinama, simulirali sjednicu Europskog parlamenta, posjetili grad Lyon i njegov prirodoslovni muzej te novoizgrađenu četvrt koja svoj razvoj bazira na održivosti. 

Posjetili su i parlament regije Auvergne-Rhone-Alpes gdje su imali prilike učiti i raspravljati o ustroju francuskog političkog i teritorijalnog sustava i razvoju regije.

Sanjkanje na 1000 m nadmorske visine, upoznavanje s parkom prirode Pilat i njegovim posebnostima, lokalna proizvodnja šafrana, sokova i bio farma bili su samo neki od zanimljivih posjeta tijekom predivne mobilnosti u  Francuskoj s kojom je odrađena i posljednja mobilnost u sklopu ovog projekta. 

Učenici su aktivno učili o temi održivog razvoja, upoznali se s običajima, stilom života i kulturom Francuske te stvorili uspomene i prijateljstva koja će pamtiti cijeli život.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dejan Lovrenčić   datum: 16. 1. 2018.
preskoči na navigaciju