preskoči na sadržaj
Vijesti

Natjecanje u poznavanju prometnih propisa

Ministarstvo unutarnjih poslova  prvi puta organizira natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Natjecanje se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja  i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet, a sufinancira se sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

 


Cilj je natjecanja, koje se u potpunosti provodi na stranicama http://ucilica.skole.hr, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja mladih u prometnim nesrećama.

Natjecanje će se provesti u vremenskom razdoblju od 01. listopada (od 12,00 sati) do 30. studenog 2018. godine (do 12,00 sati), uporabom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa. „Prometna Učilica“ prilagođena je uzrastu djece i mladih od 1. do 4. razreda srednje škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina prilagođenih ovoj dobnoj skupini sudionika u prometu. 

Učilica je dostupna na internet adresi http://ucilica.skole.hr. Sadržaji Prometne Učilice dostupni su svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu.

Na natjecanju će se vrednovati uspješnost u rješavanju ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova. Od ukupno osam ispita, učenikove bodove predstavlja prosjek bodova sa tri najbolje riješena ispita.

Za najuspješnije učenike, škole te za najuspješnije voditelje natjecanja, kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog programa, kojeg je Ministarstvo unutarnjih poslova nositelj, osigurane su vrijedne i poticajne nagrade, diplome i pohvalnice.

Nagrada za najuspješnije učenike (po uzrastima):

  1. mjesto: Tablet PC s tipkovnicom
  2. -5. mjesto: Eksterna baterija za mobitel (10 000 mAh)

Nagrada za tri najuspješnije škole:

Tablet PC

Nagrada za mentore (voditelje natjecanja) iz tri najuspješnije škole:

LaptopPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Irena Nevjestić   datum: 9. 10. 2018.
preskoči na navigaciju