preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2013.

Ukupno: 2341686
Danas: 13
Vijesti

IZVANUČIONIČNA NASTAVA U NACIONALNOM PARKU BRIJUNI I UPOZNAVANJE GRADA PULE

87 učenika iz 1.c, 1.h.,2.i,2.j i 2.k razreda, u  pratnji nastavnika Sanje Rabadžija, Natalije Tomac Kelek, Ine Šikić Bobetić, Marine Lončar, Vedrana Šikića i Željke Razman  bili su 27. 10. 2018.  u Nacionalnom parku Brijuni gdje je održana izvannučionična nastava iz predmeta biologija (ekologija) u trajanju od četiri sata, tj. ukupno četiri nastavne jedinice o zaštiti prirode, zaštićenim područjima i biljnim i životinjskim vrstama.

      Učenici su upoznali alohtone i autohtone vrste Nacionalnog parka, biološke znamenitosti vezane uz zaštitu prirode i kategorije zaštite kao i evolucijske značajke ovog otočja. Doživjeli smo povijesnu priču i važnost mikrobiologa Roberta Kocha koji je uspio riješiti malariju s otočja (Kochovu stazu i njegov mikroskop). Također smo doživjeli „jesen u brijunskom Botaničkom vrtu“. Na ovoj osebujnoj izvanučioničnoj nastavi ponovili smo povijest o Josipu Brozu Titu i razgledali izložbu koja opisuje njegov osebujni i  bogati život te  vladavinu. Osim spomenutog otočja, učenici su razgledali i Arenu u Puli te jezgru grada Pule.

          Prvu veliku izvanučioničnu nastavu ove nastavne godine obilježilo je prekrasno vrijeme, uzorno vladanje naših učenika, predivno raspoloženje tijekom cijelog putovanja, brižnost nastavnika i izuzetno stručne vodiče. Sa sobom smo ponijeli mnoštvo predivnih dogodovština i znanja koje ćemo primijeniti u nastavnom procesu ne samo iz biologije, već iz više raličitih predmeta.

Organizatorica i voditeljica putovanja bila je  predmetna profesorica Željka Razman, prof.mentor.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Irena Nevjestić   datum: 30. 10. 2018.
preskoči na navigaciju