preskoči na sadržaj
Vijesti

Aktiviraj se i rasti zdravo

"Aktiviraj se i rasti zdravo" projekt je Srednje škole Koprivnica i Osnovne Škole Antun Nemčić Gostovinski koji za cilj ima podizanje svijesti o važnosti preventivnih mjera i poticanje na fizičku aktivnost djece školske dobi.

Projekt potiče učenike na kreativnost da kroz ciljana druženja, različite programe vježbi i oblike kineziterapije promišljaju, poučavaju i rade na prevenciji loše posture i deformacija kralježnice, spuštenih stopala i deformiteta lokomotornog sustava.

            U utorak su učenici 4.k razreda, smjer Fizioterapeutski tehničar, zajedno s predmetnim nastavnicima Ines Kokotić, Filipom Cvekom i Rajkom Bagarić, odradili naš prvi susret s učenicima 1.a razreda i njihovom nastavnicom Suzanom Hergotić. Na prvom susretu učenici su primijenili stečena znanja te odradili fizioterapijsku procjenu prema kojoj će smisliti daljnji program preventivnih vježbi koji će provoditi s učenicima 1.a razreda.

            Ovaj projekt je zaista vrijedan jer osim što učenici praktično primjenjuju stečena znanja, sudjeluju u zajednici i potiču najmlađe naraštaje na zdravo življenje i bavljenje fizičkom aktivnošću što je jako bitno u današnje vrijeme dok djeca previše vremena provode za računalima i mobitelima. Na fotografijama pogledajte kako nam je bilo, a mi s nestrpljenjem čekamo idući susret.

 

Rajka Bagarić, prof.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Irena Nevjestić   datum: 24. 1. 2020.
preskoči na navigaciju