preskoči na sadržaj
Vijesti

OBAVIJEST

Poštovani učenici i roditelji,

Škola i dalje radi na uspostavljanju virtualnih razreda, no problem je u opterećenosti Microsofta na globalnoj razini. Nakon što CARnet otkloni problem nastavu ćemo izvoditi uz pomoć Microsoft Teamsa. Planirani početak rada u Teamsima je u srijedu, a do tada će se provoditi potrebna testiranja od strane razrednika i predmetnih nastavnika. Za vas najvažniji korak jest prijaviti se u Office 365, a sve ostale radnje će odraditi vaši razrednici i predmetni nastavnici.

U ponedjeljak molimo maturante da prate općeobrazovni dio (MAT, HRV, ENG, NJEM) na Sportskoj TV (SPTV) od 12.45 do 14.00 sati. https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/SPORTSKA%20TV.pdf

Do potpune uspostave nastave na daljinu nastavnici će obavijesti, upute i nastavne materijale poslati učenicima putem maila. Dakle, predmetni nastavnici će poslati nastavne materijale prema rasporedu za taj dan na adresu učenika skole.hr.  do kraja radnog dana, a najkasnije sljedeći radni dan.

Navedenom webmailu pristupate (korisničko ime i lozinka su istovjetni onima za Office 365) na Portalu za škole. Dakle, na taj mail će vam stizati nastavni materijali za ponedjeljak i utorak, ali isti mail će poslužiti i kao alternativna opcija ukoliko sustav bude preopterećen.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pokrenula je mrežni portal za virtualnu nastavu. Portalu se može pristupiti preko poveznice: nastava.asoo.hr. Na portalu će se od ponedjeljka 16. ožujka 2020. objavljivati sadržaji u digitalnom obliku za održavanje online nastave za strukovne škole u svih 13 strukovnih obrazovnih sektora. Za nas su važna 4 strukovna sektora:

  • Ekonomija, trgovina i poslovna administracija (ekonomist, komercijalist, upravni referent, prodavač i poslovni tajnik)
  • Poljoprivreda, prehrana i veterina (prehrambeni tehničar, tehničar nutricionist i rukovatelj prehrambenim strojevima)
  • Turizam i ugostiteljstvo (hotelijersko-turistički tehničar)
  • Zdravstvo i socijalna skrb (farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar i medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege)

Ovakav oblik nastave se može pratiti osim na računalima i tabletima i s pametnim telefonom. Također, prihvatljivo je da učenici riješe zadatke u bilo kojem dijelu dana, što olakšava situaciju u kućanstvima s većim brojem djece. Pozivamo sve učenike da budete svaki dan aktivni u izvršavanju zadaća koje dobivate mailom ili u virtualnom razredu. Aktivnost učenika će biti svakodnevno praćena.

Također, pozivamo sve učenike koji nisu u mogućnosti pratiti nastavu na bilo koji od prethodno navedenih načina da u ponedjeljak, 16.3.2020., do 12 sati o tome obavijeste razrednike.

Molimo vas da preuzimate svoje materijale s webmaila skole.hr i ispunite zahtjeve koje traže vaši predmetni nastavnici kako ne biste gubili vrijeme i mogućnost za postizanje obrazovnih ishoda.

Redovito i dalje pratite obavijesti na web stranici škole. Po potpunoj uspostavi virtualnih učionica na web stranici ćemo objaviti linkove.

Upozoravamo sve učenike na odgovorno ponašanje tijekom organizacije nastave na daljinu. Poželjno je izbjegavati prostore okupljanja većeg broja ljudi, primjenjivati higijenska pravila te pridržavati se pravila ponašanja u virtualnim razredima i komunikacijskim grupama.

Za sva pitanja možete se obratiti svom razredniku/razrednici.

 

Ravnateljica

 Manuela Gregurić
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Manuela Gregurić   datum: 15. 3. 2020.
preskoči na navigaciju