preskoči na sadržaj
Vijesti

Međunardni dan starijih osoba

Učenice usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege, zajedno s nastavnikom Damjanom Abou Aldan, mag.med.techn. obilježile su Međunarodni dan starijih osoba kroz središnje županijsko obilježavanje u prostorima Knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima. Akciji su se odazvale osobe starije životne dobi, a osim prilike da porazgovaraju sa učenicima o samom obrazovanju, mogli su izmjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase. Kod dvadesetak osoba uočena je prekomjerna tjelesna težina, a kod petnaestak povišen krvni tlak i razina šećera u krvi. Učenice su pacijente sa povišenim vrijednostima uputile da se jave svojim obiteljskim liječnicima.
Također, održano je predavanje sa radionicom Zdenke Kuzmić, bacc.physioth. koja je na zanimljiv način objasnila važnost fizičke aktivnosti u trećoj životnoj dobi te demonstrirala koje vježbe bi osobe u svakom trenutku života mogle raditi sa ciljem očuvanja dobroga zdravlja.

Akcija je proedena 29.9. u ranim prijepodnevnim satima, a završila je u 13:00. Nastavila se u subotu 30.9. s obilježavanjem Svjetskog dana srca na središnjem gradskom trgu u Koprivnici.Priloženi dokumenti:
IMG_1277.jpeg (84.96 KB)
IMG_1274.jpeg (59.70 KB)
IMG_1282.jpeg (71.65 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dejan Lovrenčić   datum: 1. 10. 2017.
preskoči na navigaciju