preskoči na sadržaj
Vijesti

Kazališni dan

U petak  24.11.2017. u sklopu kazališnog dana te prema Kurikulumu Srednje škole Koprivnica, za učenike i profesore naše škole održat će se predstava „D(n)o dna“ kazališta Teatra Tirena u Domoljubu prema definiranom rasporedu.

Cijena ulaznice iznosi 25,00 kuna i razredni blagajnici trebaju sakupiti novac i predati u računovodstvo najkasnije do četvrtka 23. studenog 2017. do 14 sati.

Prva predstava bit će u 10 sati za sljedeće razrede:

1.a, 2.a, 3.a, 4.a, 1.b, 2.b, 3.b, 4.b, 1.d, 2.d, 3.d, 3.f, 4.j, 3.j.

Učenici će sa svojim razrednicima ili predmetnim nastavnicima krenuti u Domoljub iz škole u 9:30 sati. Nakon predstave učenici se vraćaju na 5. sat, odnosno na nastavu od 11:15 sati.

Druga predstava bit će u 12 sati za sljedeće razrede:

1.j, 2.j, 1.k, 2.k, 3.k, 4.k, 1.e, 1.h, 4.g, 2.l, 3.h, 4.h, 1.c.

Učenici će sa svojim razrednicima ili predmetnim nastavnicima krenuti u Domoljub iz škole u 11:30 sati. Učenici iz popodnevne smjene dolaze pred Domoljub u 11:45 sati gdje će ih dočekati razrednici ili predmetni nastavnik. Nakon predstave učenici A smjene više nemaju obveza, a učenici B smjene odlaze na nastavu u školu prema rasporedu.

 

Treća predstava bit će u 14 sati za sljedeće razrede:

1.i, 2.i, 3.i, 4.i, 5.i, 2.c, 3.c, 4.c, 2.g, 3.g, 2.h, 4.e, 1.g.

Učenici dolaze pred Domoljub u 13:45 sati gdje će ih dočekati razrednici ili predmetni nastavnik. Nakon predstave učenici koji više nemaju obveza su slobodni, a učenici B smjene odlaze na nastavu u školu prema rasporedu, odnosno na 3. sat. 

                                                                                      Ravnateljica:

                                                                  mr.sc. Manuela Gregurić, dipl.oec.

 


„D(n)o dna“ je predstava za tinejdžere koja prati priču njihovih vršnjaka, od prvih početaka konzumacije alkohola, kroz različite faze pijanstva, do posljedica. U formi TV emisije kroz niz satiričnih songova i skečeva prikazuju se različiti tipovi pijanaca, stadiji pijanosti, primjeri smanjene sposobnosti rasuđivanja i strategije koje odrasli koriste pri razgovoru s tinejdžerima.

Tinejdžeri su danas izloženi različitim vrstama pritiska, od roditeljskih očekivanja, školskih obaveza, do vršnjaka koji imaju svoje kriterije o tome tko ili što je „cool“. Svi se žele uklopiti i pronaći svoje mjesto u društvu, a zajedničko opijanje postalo je svojevrsna inicijacija. Upozorenja odraslih tinejdžeri ne shvaćaju ozbiljno, jer ionako „svi piju“… Prema statistikama, Hrvatska je pri samom vrhu liste europskih zemalja po maloljetničkoj konzumaciji alkohola.

„D(n)o dna“ je autorski projekt nastao devising metodom kroz razgovore s ciljanom publikom i glumačke improvizacije ansambla.

Režija: Tina Hofman
Dramaturgija: Nina Horvat
Igraju: Goran Guksić, Paola Slavica i Veno Parašilovac
Glazba: Darko Horvat
Kostimografija: Suzana Tkalčec
Scenografija: Ana Rimac
Dizajn: Tvrtko Olujić
Instruktor scenske borbe: Marcus Fernando
Fotografije: Marcus Fernando i Tvrtko Olujić
Dizajn svjetla: Zdenko Trandler
Izrada scenografije: Kristijan Perković

TRAJANJE: 50 minuta

Predstava je nastala u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dejan Lovrenčić   datum: 20. 11. 2017.
preskoči na navigaciju