preskoči na sadržaj
Vijesti

Svjetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane 16. listopada i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva 17. listopada, učenici 4.i i 5.i razreda (smjer medicinska sestra/tehničar opće njege) u okviru vježbi iz predmeta “Higijena-preventivna medicina” i “Dijetetika”, vrijedno su tijekom dva tjedna prikupljali donacije za Socijalnu samoposlugu. Prikupljene prehrambene proizvode i higijenske potrepštine 4.i razred je zajedno sa nastavnicom Sanjom Koluder darovao Gradskom društvu Crvenog križa. Obzirom na epidemiološku situaciju, posjet je bio proveden u 2 grupe po 13 učenika uz pridržavanje preporuka za prevenciju zaraznih bolesti (16.listopada i 23.listopada). Učenicima je edukativno predavanje održao gospodin Mladen Gabaj, suradnik za humanitarne poslove i koordinaciju volontera, koji ih je upoznao s djelatnostima, aktivnostima i projektima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Učenike je posebno zanimao rad Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje, a velik su interes pokazali i za volontiranje. Također, učenici su posebno zanimanje iskazali prema dobrovoljnom darivanju krvi, te je dvoje učenika nakon posjeta hrabro i prvi puta u životu darovalo krv. 

Učenici su ovakvim humanitarnim radom i vlastitim doprinosom u vidu darivanja krvi, spoznali blagodati darivanja i pomoći onim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Sanja Koluder, mag. med. techn.Priloženi dokumenti:
Image1.jpeg (2.01 MB)
Image3.jpeg (179.60 KB)
Image.jpeg (257.19 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Irena Nevjestić   datum: 26. 10. 2020.
preskoči na navigaciju