preskoči na sadržaj
Vijesti

MEĐUNARODNI DAN SVIJESTI O GUBITKU HRANE I OTPADU OD HRANE

Krajem 2019. godine Opća je skupština UN-a potvrdila prijedlog da se 29. rujna usustavi kao Međunarodni dan svijesti o gubitku hrane i otpadu od hrane. U skladu s Ciljem 2 Održivog razvoja koji do 2030. teži „Iskorijeniti glad, postići sigurnost hrane i poboljšanu ishranu te promicati održivu poljoprivredu“, ovim se danom želi ukazati na potrebu za većom brigom o hrani i na strani proizvođača i na strani potrošača. 

Učenici 4.g usmjerenja tehničar nutricionist, obilježili su ovaj dan izradom plakata i njihovim izlaganjem u holu škole, uz pomoć razrednice Željke Gabaj. Učenici su nizom savjeta i informacija vezanim uz pametno biranje namirnica i kuhanje, pokušali približiti ovaj problem svojim vršnjacima.  

Željka Gabaj, prof.

 




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Irena Nevjestić   datum: 11. 10. 2021.




preskoči na navigaciju