preskoči na sadržaj
 

"Poduzetnički inkubator Srednje škole Koprivnica" projekt je financiran od strane Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru programa "Poduzetnički impuls 2014."

 

Glavni cilj projekta „Poduzetnički inkubator Srednje škole Koprivnica“, u čiju se realizaciju Škola upustila zajedno s Ministarstvom poduzetništva i obrta, je stvaranje dodane vrijednosti u obrazovanju učenika usvajanjem  poduzetničkih kompetencija, podizanjem poduzetničke kulture i razmjenom znanja među učenicima srednjih škola. Također, kroz Inkubator će učenici usvojiti stručna znanja te razviti vještine o vođenju poduzetničkog pothvata kroz aktivnosti poslovanja svojih poduzeća (vježbeničkih tvrtki), razviti timski rad, odgovorno odlučivanje i samostalnost, razvijati će se njihova kreativnost važna za poticanje poduzetničkog duha te će im biti omogućena razmjena znanja i iskustva među učenicima različitih obrazovnih sektora.

 

Kroz projekt „Poduzetnički impuls 2014“ Srednja škola Koprivnica dobila je novčana sredstva za opremanje prostora Inkubatora (prijenosna računala, pametna ploča i namještaj).

S početkom nastavne godine počeo je raditi i Inkubator unutar kojega trenutno djeluje 8 vježbeničkih tvrtki (koje vode učenici 3. i 4. razreda ekonomske škole), od kojih je njih 4 počelo sa radom u 9. mjesecu, a predmet njihova poslovanja su proizvodi koje su u mogućnosti proizvesti učenici iz zanimanja nutricionist, farmaceutski tehničar i prehrambeni tehničar.

 

Svrha projekta je da se svaki učenik Srednje škole Koprivnica, koji ima zanimljivu i kreativnu poslovnu ideju, obrati nastavnicima koji su zaduženi za vođenje Inkubatora kako bi dobio sve potrebne informacije vezane uz pokretanje poslovanja ili kako bi se priključio radu Inkubatora.

Naša facebook stranica: https://www.facebook.com/pages/Poduzetni%C4%8Dki-inkubator-Srednje-%C5%A1kole-Koprivnica/1484406461810918?ref=hl

Priloženi dokumenti:
visibility.png
Inkubator.jpg
preskoči na navigaciju