preskoči na sadržaj
vijesti

DANI PODUZETNIŠTVA

 

U našoj školi održavali su se Dani poduzetništva prošli tjedan svakog dana između 12 i 13 sati. Velik broj učenika zanimanja ekonomist, komercijalist, farmaceutski tehničar i upravni referent imao je prilike sudjelovati u predavanjima uspješnih poduzetnika koji su na vrlo zanimljiv način podijelili s njima svoja poduzetnička iskustva.

U utorak je predavanje održala mlada poduzetnica Iva Horvat. Iva je upoznala sve zainteresirane učenike zanimanja ekonomist i komercijalist sa svojom poduzetničkom idejom i sa razvojem svog posla. Njezine ogrlice i narukvice osvojile su i nas, a možda neke i potaknule na razvoj vlastite ideje i pokretanje vlastitog posla.

U srijedu je Dane poduzetništva obogatio svojim predavanjem Mario Pintar iz Hangara koji je ukratko predstavio Hangar i njegovo poslovanje te digitalni marketing s kojim se danas susrećemo na svim područjima djelovanja.

U četvrtak smo ugostili tvrtku Biovitalis koju nam je predstavio mr. sc. Stjepan Kolednjak, dipl.oec. koji je podijelio s nama mnogo vlastitih iskustava, a i potaknuo nas da počnemo razmišljati o upravljanju vlastitom karijerom.

Dane poduzetništva završili smo sa zanimljivim interaktivnim predavanjem bivšeg učenika naše škole -pravnikom Aleksandrom Aleksovskim. Aleksandar je istaknuo važnost znanja, učenja i upornosti za pokretanje vlastitog posla. Porazgovarao je i o poslovnim idejama naših učenika i učenica. Iznio je niz primjera dobre poduzetničke prakse s kojima se susreće u svom poslu.

Dane poduzetništva zamislile su i organizirale nastavnice Draženka Ivaniš-Sikavica i mr.sc. Manuela Gregurić, dipl.oec..

 
  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 11. 5. 2017. 09:41

Aktivnosti naših partnera Vijest ima dokument u privitku

U prilozima pronađite materijale vezane uz osnivanje poduzeća u zemljama partnerima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 9. 5. 2017. 14:17

Podsjetnik na aktivnosti grupe 3 Vijest ima dokument u privitku

U prilozima možete pronaći neke od materijala koje su izardili učenici u sklopu 3. aktivnosti projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 8. 5. 2017. 14:21

Što smo radili u Francuskoj?

 

Od 7.12.-16.12.2016. boravili smo u Francuskoj, u gradu Annonayu, u sklopu završne aktivnosti projekta "Europski poduzetnici sutrašnjice".

S obzirom da su naši domaćini sudjelovali u svim projektnim aktivnostima kao i mi, odlučili su nam pokazati zanimljivosti vezane uz aktivnost 3.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 4. 1. 2017. 09:03

Što smo radili na Siciliji Vijest ima dokument u privitku

U sklopu aktivnosti 3 posijetili smo poduzeće koje se bavi preradom inćuna u samoj Bagheriji, tvornicu nadaleko poznate sicilijanske čokolade u Modici, malo poduzeće iz grada Monreale koje se bavi izradom kolaža, tvornicu i muzej igračaka te Sajam poduzetništva u Palermu.

  :: opširnije :: 


objavio: Dejan Lovrenčić  datum: 6. 6. 2016. 09:47

Što smo radili u Finskoj? Vijest ima dokument u privitku

Tijekom boravka u Finskoj posjetili smo nekoliko malih i srednjih poduzeća iz različitih gospodarskih sektora: prerađivačke industrije, turizma, trgovine, itd. Svaki od predstvanika poduzeća ispričao nam je ukratko povijest poduzeća i način poslovanja istog, te način na koji se poduzeće stvaralo. Također, posjetili smo i poduzetnički ikubator gdje smo dobili sve potrebne informacije o tome kako se poduzeća osnivaju u Finskoj te smo na taj način usporedili situaciju između osnivanja poduzeća u Finskoj i Hrvatskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Dejan Lovrenčić  datum: 20. 5. 2016. 14:33

Decoratello!

U sklopu projekta "Europski poduzetnici sutrašnjice" osnovano poduzeće Decoratello!

 

Poduzeće "Decoratello" se bavi izradom nakita te ukrasnih stalaka za svijeće. Poduzeće je osnovano u prostorijama Srednje škole Koprivnica, 2015. godine. Trenutno se poduzeće sastoji od 11 zaposlenika koji svojom marljivošću i radom doprinose što boljem poslovanju novoosnovane tvrtke. Budući da se danas sve više obraća pozornost na uređenje interijera i eksterijera te je moda na visokoj nozi, vizija našeg poduzeća je proizvesti što kvalitetnije proizvode, sa primamljivim detaljima redovito prateći najnovije trendove, kako bi zainteresirali hrvatsko tržište, pa možda i europsko te privukli kupce. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 6. 3. 2016. 16:52

Kako pokrenuti vlastiti posao? Vijest ima dokument u privitku

Učenici koji sudjeluju u projktu kroz aktivnost 3 izradili su kratki pregled oblika pokretanja vlastitog posla.

 

Nadamo se da će ove upute biti od koristi svim budućim poduzetnicima! :)

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 6. 3. 2016. 16:48

START UP konferencija Vijest ima dokument u privitku

Nekoliko sudionika projekta je u sklopu aktivnosti 3 posjetilo konferenciju Koprivničkog poduzetničkog inkubatora pod nazivom "START-UP Koprivnica".

Na konferenciji su svoja znanja i iskustva svim prisutnim prezentirala dva uspješna domaća start up poduzeća.

Nadamo se da će stečena znanja pomoći našim učenicima u uspješnoj daljnjoj provedbi projekta! 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 16. 12. 2015. 20:49

Gospodarski pokazatelji RH Vijest ima dokument u privitku

Učenici koji sudjeluju u aktivnosti 3 izradili su za svoje inozemne partnere kratku prezentaciju (na hrvatskom i engleskom jeziku) o trenutnioj gospodarskoj situaciji Hrvatske.

 

Prezentacije možete pronaći u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 6. 11. 2015. 12:33
 


 

Na ovoj stranici moći ćete pronaći sve aktivnosti koje provode učenici u sklopu projektne aktivnosti 3.

 

"Stvaranje europskog poduzeća sutrašnjice"
preskoči na navigaciju