preskoči na sadržaj
Vijesti

Što smo radili u Francuskoj?

 

Od 7.12.-16.12.2016. boravili smo u Francuskoj, u gradu Annonayu, u sklopu završne aktivnosti projekta "Europski poduzetnici sutrašnjice".

S obzirom da su naši domaćini sudjelovali u svim projektnim aktivnostima kao i mi, odlučili su nam pokazati zanimljivosti vezane uz aktivnost 4.


Naši domaćini omogućili su nam upoznavanje s lokalnim zakonodavstvom, upravom i europskim praksama donošenja važnih odluka pa smo tako imali priliku posjetiti gradonačelnika Annonaya koji nam je objasnio kako funkcionira upravljanje francuskim gradom od 15-ak tisuća stanovnika te kako izgleda proces izbora gradonačelnika i njegovih suradnika.

U Lyonu smo posjetili regionalni parlament regije Avergne-Rhone de Alpes gdje smo sjeli u zastupničke klupe te slušali predavanje u ustroju Francuske.

U školi St.Dennis slušali smo predavanje europarlamentarke gđe.Grossetete te sudjelovali u simulaciji debate EU parlamenta.

  

   

Simulacija nas je oduševila jer smo iz prve ruke imali priliku vidjeti na koji način se kreće u rasprave i donošenja zakona u Europskom parlamentu te ćemo stečeno znanje prenijeti kolegama iz razreda.

Isto tako, zahvaljujemo domaćinima što su nam omogućili posjetu regionalnoj TV postaji u Lyonu te radijskoj postaji u Annonayu gdje smo imali priliku sudjelovati u emisiji.

                          

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mario Latin   datum: 4. 1. 2017.
preskoči na navigaciju