Datum objave: 5. veljače 2025.
Kategorija: Nekategorizirano

Svjetski dan Nutelle u 3. h: učenje nikad nije bilo slađe!

Dana 5. veljače 2025. učenici 3. h razreda s nastavnicom Kristinom Košćuk na satu Talijanskog jezika obilježili su Svjetski dan Nutelle pripremom vlastite verzije omiljenog slatkog namaza. Nutella potječe iz gradića Alba u sjeverozapadnoj Italiji, a proizvodi ju tvrtka Ferrero. Sve je počelo 40-ih godina prošlog stoljeća kada je slastičar Pietro Ferrero osmislio Giandujot, pastu koju je oblikovao u štrucu koja se rezala na šnite i posluživala na kruhu. Njegov sin Michele 1951. godine stvorio je namaz SuperCrema dodajući biljna ulja u pastu čime je dobio prepoznatljivu mazivu teksturu, a 1964. godine proizvod je dobio ime Nutella. Pripremajući domaću Nutellu učenici su učili talijanski kroz praktični rad te razvijali timski duh i interes za talijansku kulturu i gastronomiju. Atmosfera je bila radna i vesela, a vrhunac sata bila je degustacija domaćeg namaza od lješnjaka, čokolade i kakaa. Kraj sata smo zaključili rečenicom ,,Che mondo sarebbe, senza Nutella.” (Kakav bi to svijet bio bez Nutelle), u duhu talijanske reklame o ovoj sasvim posebnoj slastici.

Kristina Košćuk, prof. mentor

Pročitajte još

19. Tjedan cjeloživotnog učenja

19. Tjedan cjeloživotnog učenja

I ove godine sudjelujemo u obilježavanju Tjedna cjeloživotnog učenja. Učenici 1. I i 1. L (smjer medicinska sestra/tehničar opće njege) sudjelovali su u interaktivnoj i vođenoj izložbi Fakeless, a učenici 1. e razreda (smjer prehrambeni tehničar) upoznali su svoju...

Međunarodni dan kave

Povodom Međunarodnog dana kave, koji se obilježava 1. listopada, učenici 2.c, 3.c, 3.h, 4.c i 4.h razreda s nastavnicom talijanskog jezika Kristinom Košćuk pretvorili su školski hol u talijanski kafić (tal. bar). Učenici su u ulozi barista pripremali kavu koristeći...

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content