Datum objave: 10. siječnja 2025.
Kategorija: Nekategorizirano

Čitanje u fokusu

Naša škola ove je školske godine, od lipnja do prosinca 2024., sudjelovala u četvrtome ciklusu nacionalnoga projekta Čitanje u fokusu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, Ministarstva kulture i medija i izdavačke kuće Naklada Ljevak. U projektu su sudjelovali učenici i njihovi mentori iz petnaest škola u Hrvatskoj sa zadatkom pisanja kritičkoga osvrta o četirima romanima europskih književnika nagrađenih nagradom srednjoškolaca u njihovim zemljama: Anne Berest, Razglednica, Carl Frode Tiller, Bijeg, Johanna Sinisalo, Krv anđela, Nina Polak, Dom je precijenjena riječ

Naše učenice Sara Marenčić (2.g), Lana Jug i Lea Ružić (3.e), Paula Bobek, Leonarda Jurković i Lucija Lovković (3.h), Helena Piškorić, Sara Sokač i Jana Miklić (3.g) i Lorena Cikač (4.c) prije pisanja kritičkih osvrta sudjelovale su u radionicama dr. sc. Nataše Govedić i Davora Stankovića, prof. retoričara, ali i u online razgovorima sa svim autorima romana.  

Njihove kritičke osvrte vrednovalo je Prosudbeno povjerenstvo za vrednovanje kritičkih osvrta učenika čija je članica Sanela Đurđević, naša nastavnica Hrvatskog jezika. 

Na završnoj svečanosti projekta u Satiričkom kazalištu Kerempuh održanoj 16. prosinca 2025. učenice su u pratnji mentorice Sandre Maletić prisustvovale druženju s ostalim učenicima i mentorima ovoga projekta te dodjeli nagrada za najbolje napisane kritičke osvrte. 

Sandra Maletić 

Pročitajte još

NUTRICIONISTI KOD LATICA 

NUTRICIONISTI KOD LATICA 

U četvrtak su učenice smjera tehničar  nutricionist, 4. razred, posjetile Udrugu „Latice“ zajedno sa strukovnim nastavnicama Lidijom Novak i Željkom Gabaj. To je bila prva u nizu radionica vezana uz prehranu, nakon upoznavanja roditelja sa temeljima pravilne...

VEGE I MAKROBIOTIČKI ZALOGAJI 

VEGE I MAKROBIOTIČKI ZALOGAJI 

Učenici zanimanja tehničar nutricionist 4. razred, pripremili su, a zatim i degustirali male vege zalogaje, koristeći se namirnicama isključivo biljnog podrijetla koje se ne koriste u svakodnevnoj prehrani. Tako su imali prilike, neki i po prvi puta, kušati tofu i...

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content