Datum objave: 21. ožujka 2025.
Kategorija: Nekategorizirano

Učenici 2. h razreda obilježili Svjetski dan tiramisua

Tiramisù, čije ime na talijanskom jeziku znači “podigni me” ili “razvedri me”, s pravom nosi titulu jednog od najomiljenijih talijanskih deserata. Ovaj neodoljivi spoj kave, kakaa i mascarpone sira ima i svoj poseban dan – 21. ožujka, kada se širom svijeta slavi Svjetski dan tiramisua.

Učenici 2. h razreda na satu Talijanskog jezika s nastavnicom Kristinom Košćuk obilježili su ovaj slatki praznik pripremom tiramisua bez jaja, ali s autentičnim okusom. Sat je bio ispunjen smijehom, učenjem i, naravno, uživanjem u slasnim zalogajima. Kroz zajedničku pripremu, učenici su ne samo naučili kako se pravi tiramisù, već su i produbili svoje razumijevanje talijanske kulture i običaja.

Radujemo se budućim prilikama za daljnje istraživanje talijanske kulture, običaja i gastronomije, jer učenje kroz iskustvo ostavlja najslađe uspomene.

Kristina Košćuk, prof. mentor

Pročitajte još

Green and Digital Education 

Green and Digital Education 

U petak, 14. studenoga 2025., učenici 1. c i 4. a razreda, kao sudionici projekta „Green and Digital Education“, posjetili su Zagreb u pratnji nastavnika Davida Vujčića i Natalije Tomac Kelek. U sklopu projekta, koji potiče razvoj digitalnih vještina, inovativnog...

Dan sjećanja

Dan sjećanja

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, našu je školu posjetio predstavnik branitelja, bivši pripadnik specijalne policije i član Udruge Prvi hrvatski redarstvenik, Robert Vulić. On je u četvrtak, 14. studenoga,...

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content