Datum objave: 21. ožujka 2025.
Kategorija: Nekategorizirano

Učenici 2. h razreda obilježili Svjetski dan tiramisua

Tiramisù, čije ime na talijanskom jeziku znači “podigni me” ili “razvedri me”, s pravom nosi titulu jednog od najomiljenijih talijanskih deserata. Ovaj neodoljivi spoj kave, kakaa i mascarpone sira ima i svoj poseban dan – 21. ožujka, kada se širom svijeta slavi Svjetski dan tiramisua.

Učenici 2. h razreda na satu Talijanskog jezika s nastavnicom Kristinom Košćuk obilježili su ovaj slatki praznik pripremom tiramisua bez jaja, ali s autentičnim okusom. Sat je bio ispunjen smijehom, učenjem i, naravno, uživanjem u slasnim zalogajima. Kroz zajedničku pripremu, učenici su ne samo naučili kako se pravi tiramisù, već su i produbili svoje razumijevanje talijanske kulture i običaja.

Radujemo se budućim prilikama za daljnje istraživanje talijanske kulture, običaja i gastronomije, jer učenje kroz iskustvo ostavlja najslađe uspomene.

Kristina Košćuk, prof. mentor

Pročitajte još

NASTAVKA PROJEKTA S „LATICAMA“ 

NASTAVKA PROJEKTA S „LATICAMA“ 

U trećem posjetu udruzi „Latice“, a u sklopu projekta "Zajedno u znanosti i prehrani", odrađena je radionica izrade smoothieja. Članovima su predstavljene skupine voća i povrća preko zanimljivih plakata, koje su izradili učenici. Nakon kratke edukacije, učenice 4. g...

Sajam vježbeničkih tvrtki

Sajam vježbeničkih tvrtki

Dana 18. 3. 2025. učenici 3. a razreda, smjer ekonomist, sudjelovali su na 17. Sajmuvježbeničkih tvrtki,koji se održao u Komercijalnoj i trgovačkoj školi u Bjelovaru pod mentorstvomnastavnica Jelene Alduk i Irene Slavić. Naši učenici predstavili su svoje vježbeničke...

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content