preskoči na sadržaj
vijesti

DANI PODUZETNIŠTVA

 

U našoj školi održavali su se Dani poduzetništva prošli tjedan svakog dana između 12 i 13 sati. Velik broj učenika zanimanja ekonomist, komercijalist, farmaceutski tehničar i upravni referent imao je prilike sudjelovati u predavanjima uspješnih poduzetnika koji su na vrlo zanimljiv način podijelili s njima svoja poduzetnička iskustva.

U utorak je predavanje održala mlada poduzetnica Iva Horvat. Iva je upoznala sve zainteresirane učenike zanimanja ekonomist i komercijalist sa svojom poduzetničkom idejom i sa razvojem svog posla. Njezine ogrlice i narukvice osvojile su i nas, a možda neke i potaknule na razvoj vlastite ideje i pokretanje vlastitog posla.

U srijedu je Dane poduzetništva obogatio svojim predavanjem Mario Pintar iz Hangara koji je ukratko predstavio Hangar i njegovo poslovanje te digitalni marketing s kojim se danas susrećemo na svim područjima djelovanja.

U četvrtak smo ugostili tvrtku Biovitalis koju nam je predstavio mr. sc. Stjepan Kolednjak, dipl.oec. koji je podijelio s nama mnogo vlastitih iskustava, a i potaknuo nas da počnemo razmišljati o upravljanju vlastitom karijerom.

Dane poduzetništva završili smo sa zanimljivim interaktivnim predavanjem bivšeg učenika naše škole -pravnikom Aleksandrom Aleksovskim. Aleksandar je istaknuo važnost znanja, učenja i upornosti za pokretanje vlastitog posla. Porazgovarao je i o poslovnim idejama naših učenika i učenica. Iznio je niz primjera dobre poduzetničke prakse s kojima se susreće u svom poslu.

Dane poduzetništva zamislile su i organizirale nastavnice Draženka Ivaniš-Sikavica i mr.sc. Manuela Gregurić, dipl.oec..

 
  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 11. 5. 2017. 09:40

Prezentacija projekta u sklopu aktivnosti "Mladi za mlade" Vijest ima dokument u privitku

Povodom Dana Europe, 9. svibnja, i obilježavanja Europskog tjedna, u suradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s koprivničkim osnovnim i srednjim školama te uz potporu Agencije za mobilnost i programe EU i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, u dvorani Domoljuba održan je program „Mladi za mlade“. Učenici koprivničkih srednjih škola tom su prigodom zajedno sa svojim mentorima prezentirali zanimljive uspješne međunarodne, europske i školske projekte u kojima sudjeluju kao i umjetnička stvaralaštva. 

Na taj su način naši učenici prezentirali projekt "Europski poduzetnici sutrašnjice" svojim vršnjacima iz ostalih srednjih škola, ali isto tako i učenicima osmih razreda iz koprivničkih osnovnih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 10. 5. 2017. 14:37

Nastavlja se promocija projekta!

Nakon učenika 1.a i 2.a, učenici 1.b, 2.b i 3.a imali su priliku upoznati se s projektnim aktivnostima i rezultatima projekta.

Tako su o projektu u petak 31.3.2017. slušali učenici 1.b, u ponedjeljak 3.4.2017. učenici 3.a, a u utorak 4.4.2017. učenici 2.b razreda.

Svi prisutni bili su izrazito zadovoljni održanim predavanjem te su iskazali želju za sudjelovanjem u budućim Erasmus+ projektima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 10. 4. 2017. 12:13

Predstavljanje rezultata projekta Vijest ima dokument u privitku

Učenice koje sudjuluju u projektu u sklopu aktivnosti 3, svojim su kolegama iz Srednje škole Koprivnica u četvrtak 23.3.2017. i petak 24.3.207. odlučile prezentirati projekt, njegove aktivnosti te postignute rezultate.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 27. 3. 2017. 12:20

Dan sjećanja na žrtve holokausta

Dan sjećanja na žrtve holokausta

U Koprivnici je 27.1.  obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta, na kojoj su sudjelovali i naši učenici u pratnji  Marije Gabelice (voditeljice projektne aktivnosti 1).

Učenici su sudjelovali u prijenosu videokonferencije iz 6 škola iz cijele Hrvatske u OŠ Đuri Ester, a zatim su se kasnije uputili  na Danicu,  prvi koncentracijski logor u NDH, gdje su polagani vijenci svim žrtvama holokausta i progona.

Tamo su govore  održali predstavnici grada, županije, židovske zajednice ,  Agencije za odgoj i obrazovanje, a sudjelovali su brojni profesori  povijesti iz cijele Hrvatske te učenici svih škola iz Koprivnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Dejan Lovrenčić  datum: 30. 1. 2017. 14:56

"Zezancija" na radio postaji u Annonayu

Kliknite na facebook link kako biste vidjeli na što su naši učenici željeli doživjeti u sklopu mobilnosti u Francusku.

https://www.facebook.com/telamedia/videos/1293572310665929/?autoplay_reason=all_page_organic_allowed&video_container_type=0&video_creator_product_type=2&app_id=2392950137&live_video_guests=0

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 4. 1. 2017. 14:02

5. mobilnost (Annonay, 7.12.-16.12.2016.) Vijest ima dokument u privitku

20 učenika u pratnji ravnateljice Ksenije Ostriž i profesora Maria Latina boravilo je na završnoj mobilnosti projekta u francuskom gradu Annonayu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 4. 1. 2017. 13:38

Mobilnost iz Francuske u lokalnim medijima

Naša mobilnost u francuski grad Annonay popraćena je i na lokalnim web portalima.

Linkovi su sljedeći:

http://drava-info.hr/2016/12/srednja-skola-u-francuskoj/

http://drava-info.hr/2017/01/erasmus-plus-ucenica-karla-ressler-puna-dojmova-vratila-se-iz-francuske/

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 3. 1. 2017. 08:16

Roadbook iz Baskije Vijest ima dokument u privitku

Pogledajte i pročitajte kako su se Sofija Česi, učenica 3.h razreda, i profesorica Ivančić provele u Baskiji!

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 28. 11. 2016. 12:10

4. mobilnost (Španjolska, 11.11.-18.11.2016.) Vijest ima dokument u privitku

Sofija Česi, učenica 3.h razreda, u pratnji nastavnice Irene Ivančić posjetila je u sklopu 4. mobilnosti projekta Baskiju.

  :: opširnije :: 


objavio: Dejan Lovrenčić  datum: 21. 11. 2016. 13:24

3. mobilnost (Hrvatska, 27.9.-6.10.2016.)

Bliži se dolazak partnera u našu školu i naš grad.

Ovdje vam ukratko dajemo program koji smo organizirali za inozemne učenike i nastavnike :)

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 26. 9. 2016. 12:29

Finska (1.5.-10.5.2016.) Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete vidjeti kako je Erasmus+ iskustvo u Finskoj doživjela naša učenica Josipa Kolar.

  :: opširnije :: 


objavio: Dejan Lovrenčić  datum: 10. 6. 2016. 19:33

Mobilnosti u medijima

Mobilnosti u Finsku i Italiju nisu prošle nezapaženo ni u lokalnim medijima:)

http://drava-info.hr/2016/06/europski-poduzetnici-sutrasnjice-sicilija/

Ima nas na portalima, tiskanim novinama, ali i radijskim emisijama.

 

Sada nam slijedi zasluženi ljetni odmor, a u rujnu krećemo s pripremom i organizacijom treće mobilnosti kojoj će domaćin biti naša škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Dejan Lovrenčić  datum: 10. 6. 2016. 19:29

Mobilnost na Sicliju (25.5.-3.6.) Vijest ima dokument u privitku

Od 25.5.2016. do 3.6.2016. učenici Srednje škole Koprivnica koji sudjeluju u projektu, zajedno s nastvanicima Marijom Gabelicom i Mariom Latinom, sudjelovali su na drugoj mobilnosti koja se odvijala u Italiji, na otoku Siciliji. Osim naših i učenika zemlje domaćina, tamo su nam se još pridružili i učenici iz Francuske te Španjolske.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 6. 6. 2016. 09:20

Web stranica projekta

  :: opširnije :: 


objavio: Dejan Lovrenčić  datum: 5. 6. 2016. 16:52

Finska (1.5.-10.5.2016.) Vijest ima dokument u privitku

 Učenice Srednje škola Koprivnica, Josipa Kolar (3.A) i Paula Filjar (3.C) u pratnji nastavnika Vedrana Šikića i Maria Latina posjetile su u sklopu Erasmus+ projekta „Europski poduzetnici sutrašnjice“ finski grad Yliviesku. Ekipa iz Srednje škole Koprivnica imala se priliku upoznati s kulturnim i prirodnim ljepotama tog dijela Finske, ali isto tako i sa finskim obrazovnim sustavom koji se smatra jednim od najboljih obrazovnih sustava u svijetu. Osim ekipe iz Hrvatske, u mobilnosti su sudjelovali i učenici iz Francuske i Italije, a sama svrha mobilnosti bio je dodatan zajednički rad na projektnim aktivnostima.

 

U prilogu pogledajte naš dnevnik :)

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 16. 5. 2016. 19:44

Finska 1 -10.5.2016.

http://epodravina.hr/sklopu-prve-mobilnosti-svibnju-ucenice-odlaze-finsku/

Učenike Srednje škole Koprivnica u svibnju i lipnju čekaju međunarodna putovanja u sklopu raznih projekata.

Tako će od 1. do 10. svibnja u okviru svoje prve mobilnosti učenice Josipa Kolar i Paula Filjar te nastavnici Vedran Šikić i Mario Latin koji je ujedno i voditelj projekta, otputovati u Finsku i to u sklopu ERASMUS projekta Europski poduzetnici sutrašnjice kojeg škola provodi u partnerstvu sa školama iz Francuske, Finske, Španjolske i Italije.

Iduća mobilnost predviđena je za 25. svibnja i trajat će do 2. lipnja na Siciliji, a ići će 20 učenika i dva profesora.

(preuzeto s epodravina)

  :: opširnije :: 


objavio: Dejan Lovrenčić  datum: 29. 4. 2016. 14:26

Simulacija sjednice skupštine UN-a Vijest ima dokument u privitku

U sklopu Erasmus+ projekta „Europski poduzetnici sutrašnjice“ učenici Srednje škole Koprivnica sudjelovali su u skype debati s partnerima iz Francuske i Italije. Tema simulacije bila je Sjednica UN-a kojoj je cilj bio rasprava o klimatskim promjenama te donošenje novih mjera koje će usporiti klimatske promjene u narednom periodu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 16. 3. 2016. 20:01

Decoratello!

 

U sklopu projekta "Europski poduzetnici sutrašnjice" osnovano poduzeće Decoratello!

 

Poduzeće "Decoratello" se bavi izradom nakita te ukrasnih stalaka za svijeće. Poduzeće je osnovano u prostorijama Srednje škole Koprivnica, 2015. godine. Trenutno se poduzeće sastoji od 11 zaposlenika koji svojom marljivošću i radom doprinose što boljem poslovanju novoosnovane tvrtke. Budući da se danas sve više obraća pozornost na uređenje interijera i eksterijera te je moda na visokoj nozi, vizija našeg poduzeća je proizvesti što kvalitetnije proizvode, sa primamljivim detaljima redovito prateći najnovije trendove, kako bi zainteresirali hrvatsko tržište, pa možda i europsko te privukli kupce. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 6. 3. 2016. 16:54

Gostovanje u radijskoj emisiji "Zvon"

Predstavnici iz sve 4 projektne grupe sudjelovali su u radijskoj emisiji "Zvon" koja se emitira na RKC-u.

Naši su učenici sa slušateljima podijelili aktivnosti koje provode kroz projekt "Europski poduzetnici sutrašnjice" te općenito vlastita zadovoljstva sudjelovanjem u projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 22. 1. 2016. 16:24

START UP konferencija Vijest ima dokument u privitku

Nekoliko sudionika projekta je u sklopu aktivnosti 3 posjetilo konferenciju Koprivničkog poduzetničkog inkubatora pod nazivom "START-UP Koprivnica".

Na konferenciji su svoja znanja i iskustva svim prisutnim prezentirala dva uspješna domaća start up poduzeća.

Nadamo se da će stečena znanja pomoći našim učenicima u uspješnoj daljnjoj provedbi projekta! 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 16. 12. 2015. 20:44

Simulacija EU parlamenta

U četvrtak, 10. prosinca 2015. od 12:00-13:40, učenici naše škole sudjelovali su u simulaciji sjednice EU parlamenta zajedno sa svojim kolegama iz Italije i Francuske.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 12. 12. 2015. 16:58

Intervju s gđom. Sočev Vijest ima dokument u privitku

Učenica 2.H razreda Srednje škole Koprivnica, Sofija Česi, sudjelovala je kao volonterka u akcijama Gradskog društva Crvenog križa koje su imale za cilj olakšati migrantima prolazak kroz naš kraj.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 9. 12. 2015. 19:10

Facebook stranica

Pratite nas i na našoj facebook stranici:

https://www.facebook.com/European-entrepreneurs-of-tomorrow-504100523085488/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 4. 12. 2015. 12:54

Rezultati on-line ankete Vijest ima dokument u privitku

Grupa 2 objavila je rezultate on-line ankete o "Napuštenoj infrastrukturi".

Pogledajte kakav je stav lokalne zajednice o navedenoj temi.

 

Grupa 2

 

P.S. Zahvaljujemo svima koji su odvojili nekoliko minuta vremena i ispunili našu anketu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 30. 11. 2015. 08:50

Sirija-izvor migrantske krize?! Vijest ima dokument u privitku

Učenici koji sudjeluju u projektu kroz aktivnost 4 rade zajedno s partnerima iz Francuske i Italije na problematici EU vezano uz migrantsku krizu.

 

Kao primarno izvorište krize, naši su učenici odredili Siriju te napravili kratku prezentaciju o toj zemlji koju možete pronaći u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 19. 11. 2015. 11:14

Rezultati on-line istraživanja o stavovima lokalne zajednice prema poduzetništvu Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalaze rezultati on-line istraživanja koje su proveli učenici koji sudjeluju u projektu kroz aktivnosti grupe 3.

 

Zahvaljujemo svima koji su odvojili nekoliko minuta vremena i ispunili našu anketu!

 

Grupa A3

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 18. 11. 2015. 09:34

Rezultati on-line ankete o stavovima vezanim uz migrantsku krizu Vijest ima dokument u privitku

Učenici koji sudjeluju u projektu kroz aktivnosti grupe 4 provodili su on-line anketu o stavovima lokalne zajednice vezanima uz migrantsku krizu.

 

Nakon kratkog perioda obrade podataka, s ponosom Vam možemo predstaviti rezultate istraživanja koji su dostupni u prilogu smiley

 

Grupa 4

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 16. 11. 2015. 13:04

Informativne prezentacije za inozemne partnere Vijest ima dokument u privitku

Učenici uključeni u projekt kroz aktivnosti 3 i 4 napravili su nekoliko info-prezentacija za partnere iz ostalih škola sudionica projekta.

Prezentacije možete pronaći u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 6. 11. 2015. 12:28

Anketa o napuštenim građevinama

Učenici koji sudjelu u projektu kroz aktivnosti grupe 2, objavili su kratku on-line anketu.

https://www.surveymonkey.com/r/BG7Q2MQ

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 5. 11. 2015. 12:30

Ispitivanje stavova o poduzetništvu Vijest ima dokument u privitku

Na linku ispod nalazi se anketa kojom učenici uključeni u aktivnost 3 žele "ispitati puls" zajednice o temi poduzetništva.

 

https://www.surveymonkey.com/r/BXD9C8C

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 5. 11. 2015. 12:14

Završeno on-line anketiranje!

Završeno je on-line anketiranje koje su provodili učenici koji surađuju na projektu u okviru projektne aktivnosti 4.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 4. 11. 2015. 08:49

Erasmus+ vizualni identitet Vijest ima dokument u privitku

Službeni logo Erasmus+ projekta

Objavljen služebni logo Erasmus+ projekta koji će se koristiti na svim materijalima koji će predstavljati rezulatate projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 15. 10. 2015. 08:45

Prijava učenika za sudjelovanje u projektu

U tijeku je prijava učenika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu "Europski poduzetnici sutrašnjice".

 

Kontakt zainteresiranim učenicima je voditelj projekta prof. Mario Latin koji će vam pružiti sve potrebne informacije vezane uz aktivnosti i provedbu projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 21. 9. 2015. 18:44

Ishodi projekta Vijest ima dokument u privitku

Objavljena kratka prezentacija o ishodima projekta "Europski poduzetnici sutrašnjice"

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Latin  datum: 14. 9. 2015. 18:40

Poziv na sudjelovanje u Erasmus+ projektu

Pozivaju se učenici 2A,2B,2C,2H,3A,3B,3C i 3H razreda da se prijave za sudjelovanje u Erasmus+ projektu "Europski poduzetnici sutrašnjice" koji će se odvijati kroz školske godine 2015./2016. i 2016./2017.

 

Prijavne obrasce možete podići kod voditelja projekta prof. Maria Latina.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dejan Lovrenčić  datum: 17. 4. 2016. 09:28
 

preskoči na navigaciju