preskoči na sadržaj
 

DANI PODUZETNIŠTVA

 

U našoj školi održavali su se Dani poduzetništva prošli tjedan svakog dana između 12 i 13 sati. Velik broj učenika zanimanja ekonomist, komercijalist, farmaceutski tehničar i upravni referent imao je prilike sudjelovati u predavanjima uspješnih poduzetnika koji su na vrlo zanimljiv način podijelili s njima svoja poduzetnička iskustva.

U utorak je predavanje održala mlada poduzetnica Iva Horvat. Iva je upoznala sve zainteresirane učenike zanimanja ekonomist i komercijalist sa svojom poduzetničkom idejom i sa razvojem svog posla. Njezine ogrlice i narukvice osvojile su i nas, a možda neke i potaknule na razvoj vlastite ideje i pokretanje vlastitog posla.

U srijedu je Dane poduzetništva obogatio svojim predavanjem Mario Pintar iz Hangara koji je ukratko predstavio Hangar i njegovo poslovanje te digitalni marketing s kojim se danas susrećemo na svim područjima djelovanja.

U četvrtak smo ugostili tvrtku Biovitalis koju nam je predstavio mr. sc. Stjepan Kolednjak, dipl.oec. koji je podijelio s nama mnogo vlastitih iskustava, a i potaknuo nas da počnemo razmišljati o upravljanju vlastitom karijerom.

Dane poduzetništva završili smo sa zanimljivim interaktivnim predavanjem bivšeg učenika naše škole -pravnikom Aleksandrom Aleksovskim. Aleksandar je istaknuo važnost znanja, učenja i upornosti za pokretanje vlastitog posla. Porazgovarao je i o poslovnim idejama naših učenika i učenica. Iznio je niz primjera dobre poduzetničke prakse s kojima se susreće u svom poslu.

Dane poduzetništva zamislile su i organizirale nastavnice Draženka Ivaniš-Sikavica i mr.sc. Manuela Gregurić, dipl.oec.

 

Aktivnosti naših partnera Vijest ima dokument u privitku

U prilozima pronađite materijale vezane uz osnivanje poduzeća u zemljama partnerima.

http://diapo_BILAN_modernpack_anglais.pptx (9.11 MB)

LH_Starting_an_enterprise_in_Finland.pdf (397.19 KB)

MEA_Entrepreneurship_Info_Media_Business.pptx (759.95 KB)

GUIDE_(BROCHURE).pdf

Podsjetnik na aktivnosti grupe 3 Vijest ima dokument u privitku

U prilozima možete pronaći neke od materijala koje su izardili učenici u sklopu 3. aktivnosti projekta.

http://katalog.1_(2).pub (1.19 MB)

letak_(3).pub (2.76 MB)

Decorartello_(4).pptx (3.07 MB)

Osnivanje_poduzetnickog_pothvata_ppt_(1).pdf (1.85 MB)

Što smo radili u Francuskoj?

Od 7.12.-16.12.2016. boravili smo u Francuskoj, u gradu Annonayu, u sklopu završne aktivnosti projekta "Europski poduzetnici sutrašnjice".

S obzirom da su naši domaćini sudjelovali u svim projektnim aktivnostima kao i mi, odlučili su nam pokazati zanimljivosti vezane uz aktivnost 3.

Tako smo se upoznali s poduzetništvom u Francuskoj, tj. na koji način se osnivaju poduzeća, što je potrebno za osnivanje poduzeća, koja su poduzeća aktualna u ovoj francuskoj regiji, itd.

Naši domaćini organitirali su nam predavanje od strane dva CEO-a iz dva različita poduzeća (Pixeltech i MP Hygiene), omogućili su nam posjetu poduzećima koja posluju u njihovom gradu (Luquet Durnaton i tvornica kože), ali i onima iz regije (Valrhona - tvornica čokolade).

Zakođer, naši su učenici predstavili svoju projektnu aktivnost te virtualno poduzeće "Decoratello" koje su osnovali i koje ih je uputilo u besktajni svijet poduzetništva.

 

Što smo radili na Siciliji Vijest ima dokument u privitku

U sklopu aktivnosti 3 posijetili smo poduzeće koje se bavi preradom inćuna u samoj Bagheriji, tvornicu nadaleko poznate sicilijanske čokolade u Modici, malo poduzeće iz grada Monreale koje se bavi izradom kolaža, tvornicu i muzej igračaka te Sajam poduzetništva u Palermu.

http://DSC_0516.jpg (961.40 KB)

DSC_0684.jpg (761.94 KB)

DSC_0810.jpg (956.49 KB)

Što smo radili u Finskoj? Vijest ima dokument u privitku

Tijekom boravka u Finskoj posjetili smo nekoliko malih i srednjih poduzeća iz različitih gospodarskih sektora: prerađivačke industrije, turizma, trgovine, itd. Svaki od predstvanika poduzeća ispričao nam je ukratko povijest poduzeća i način poslovanja istog, te način na koji se poduzeće stvaralo. Također, posjetili smo i poduzetnički ikubator gdje smo dobili sve potrebne informacije o tome kako se poduzeća osnivaju u Finskoj te smo na taj način usporedili situaciju između osnivanja poduzeća u Finskoj i Hrvatskoj.

http://SAM_0511.JPG (1.13 MB)

DSC_0103.jpg (1.28 MB)

DSC_0110.jpg (1.47 MB)

Decoratello!

U sklopu projekta "Europski poduzetnici sutrašnjice" osnovano poduzeće Decoratello!

 

Poduzeće "Decoratello" se bavi izradom nakita te ukrasnih stalaka za svijeće. Poduzeće je osnovano u prostorijama Srednje škole Koprivnica, 2015. godine. Trenutno se poduzeće sastoji od 11 zaposlenika koji svojom marljivošću i radom doprinose što boljem poslovanju novoosnovane tvrtke. Budući da se danas sve više obraća pozornost na uređenje interijera i eksterijera te je moda na visokoj nozi, vizija našeg poduzeća je proizvesti što kvalitetnije proizvode, sa primamljivim detaljima redovito prateći najnovije trendove, kako bi zainteresirali hrvatsko tržište, pa možda i europsko te privukli kupce.

Kako pokrenuti vlastiti posao? Vijest ima dokument u privitku

Učenici koji sudjeluju u projktu kroz aktivnost 3 izradili su kratki pregled oblika pokretanja vlastitog posla.

Nadamo se da će ove upute biti od koristi svim budućim poduzetnicima! :)

http://Osnivanje_poduzetnickog_pothvata_

ppt_(1).pdf (1.85 MB)

HOW_TO_START_A_LIMITED_LIABILITY_COMPANY.pdf (291.55 KB)
preskoči na navigaciju